Obiective Turistice

Ultima modificare a acestei paginii: 13 iunie 2012

Un mare avantaj il reprezinta trecutul istoric al asezarii, reprezentat prin ruinele curtii domnesti si vechea biserica brancoveneasca considerata de criticii de arta ca fiind cea mai frumos decorata din toate cele ridicate de voievodul Constantin Brancoveanu.

Ctitoria lui Constantin Brancoveanu  de la Doicesti este una din cele mai valoroase comori ale artei medievale romanesti si intruneste toate atributele de exceptie ale arhitecturii brancovenesti.

La punerea in valoare a acestor monumente istorice a contribuit si amenajarea Parcului “Mateias” (in incinta ruinelor curtii domnesti), care a readus in memoria locuitorilor si vizitatorilor comunei Doicesti figurile de marca ale lui Constantin Brancoveanu si fiilor sai, precum si a sfetnicului Ianache Vacarescu, prin expunerea busturilor turnate in bronz ale acestora.

In viitorul apropiat autoritatile locale intentioneaza sa restaureze si sa puna in valoare aceste monumente, astfel incat ele sa fie integrate in circuitul turistic de interes regional si national, fapt care va conduce la dezvoltarea tursimului local, contribuind astfel la cresterea bugetului local si implicit la realizarea altor obiective importante pentru comunitate.

Va recomandam cu caldura si serviciile partenerilor nostrii: Fotograf Nunta Bucuresti, Formatie Nunta Bucuresti, Dj Nunta Targoviste, Cazare Targoviste, Cazare Titu, Cover Band Bucuresti.

Str. Coloniei nr. 62
Doicesti, Dambovita
0245-227023

Acasa Primaria Doicesti Comuna Doicesti Contact

facebook youtube
© 2012 - 2024 UAT Doicesti Dambovita
Gazduire Web B2B - Servere Premium Romania